Doel van het spel

Kleur de meeste vierkantjes.

Wat heb je nodig

  • Twee dobbelstenen
  • Werkblad Tafelvierkantjes. (Onderaan de pagina te downloaden).
  • Voor iedere speler een andere kleur kleurpotlood of stift

Het spel

De jongste speler mag beginnen.

Gooi de twee dobbelstenen en vermenigvuldig de twee getallen. Zoek de uitkomst van de vermenigvuldiging en zet op één van de zijden een streep in je eigen kleur. Als deze streep het vierkant sluit, dan mag je het vierkant inkleuren met je eigen kleur. Het kan ook voorkomen dat je meerdere vierkanten in één keer sluit. Dan mag je al deze vierkanten kleuren.

Voorbeeld 1

example1

De speler met de kleur rood gooit een 6 en een 5. Hij zoekt in het speelveld naar een vierkant met het getal 30 en zet op één van deze zijden een streep in zijn kleur. Dan is de volgende speler aan de beurt.

De andere speler is dan aan de beurt.

Voorbeeld 2

example2a
example2b

De speler met de kleur blauw gooit een 6 en een 5. Hij zoekt in het speelveld naar een vierkant met het getal 30 en zet op één van deze zijden een streep in zijn kleur. Deze streep maakt het vierkant compleet. Hij mag het vakje nu in zijn kleur inkleuren.

De andere speler is dan aan de beurt.

Voorbeeld 3

example3a
example3b

De speler met de kleur blauw gooit een 6 en een 5. Hij zoekt in het speelveld naar een vierkant met het getal 30 en zet op één van deze zijden een streep in zijn kleur. Deze streep maakt een gebied met meer dan één vierkant compleet. Hij mag de vakjes nu in zijn kleur inkleuren.

De andere speler is dan aan de beurt.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als er geen vakjes meer gekleurd kunnen worden. De speler met de meeste vakjes wint het spel.

Werkblad downloaden